Marrakech vibes in ons toilet

 

Eindelijk is het zover, ons toilet is af! Al maanden heb ik in mijn hoofd hoe ons kleinste kamertje eruit moet zien en nu is dit eindelijk tot werkelijkheid geworden. Benieuwd hoe ons toilet eruit zag toen wij ons huis kochten en hoe wij het hebben aangepakt? Lees dan snel verder!

Before

Laten we bij het begin beginnen… Ons toilet was namelijk niet geheel naar onze smaak. Zeg maar gerust TOTAAL niet… Het was nogal gedateerd zoals je hieronder kunt zien…

Meer hoef ik niet te zeggen toch? Als je me een beetje kent weet je dat bijna alles in ons huis zwart, wit is. Die wc gingen we dus even lekker aanpakken! Al snel waren de tegeltjes eraf en waren de wc en wasbak eruit gesloopt. De deur van de wc hebben we verplaatst naar de rechter zijwand zodat we op de plek van de deur een kapstok konden hangen (Als je dan toch bezig bent.. haha). Een geruime tijd heeft het er dus zoals op onderstaande foto’s uitgezien. Nadat alles eruit gesloopt was is er door mijn vader een nieuw muurtje geplaatst en zijn de muren gestuct.

 

Marrakech walls van Pure & Original

Het aller aller liefst wilde ik beton ciré in onze toilet. Maar helaas groeit er hier geen geldboom in de tuin en de verbouwing was al duur genoeg.. Over op plan B dus; Marrakech walls van Pure & Original. We kozen voor de kleur evening Shadow en oow wat ben ik blij met het resultaat! Hieronder in het kort de stappen die wij hebben uitgevoerd inclusief mijn ervaring met deze verf.

 • Allereerst breng je de Wallprim aan. Dit is de basis voor de Marrakech verf. De wallprim breng je aan met een verfroller en is heel gemakkelijk aan te brengen. Ik heb de wallprim twee keer aangebracht omdat ik her en der nog wat witte plekjes zag en het zeker voor het onzekere wilde nemen. De wallprim moet ongeveer 8 uur drogen voordat je de Marrakech verf aanbrengt. Wij hebben er zelf een dag tussen gelaten.
 
De muur zonder verf                       De muur met de Wallprim
 • Toen de wallprim droog was zijn we aan de slag gegaan met de Marrakech verf. Van te voren had ik de blogs van Anne Kohnke & Huizedop gelezen. Zij hebben namelijk ook een muur geverfd met evening shadow en dat was zo mooi geworden! Ik kon wel wat tips gebruiken en vind het altijd fijn om van te voren te weten hoe ik iets aan moet pakken.
  Allereerst breng je de verf aan met een blokkwast. De verf is best wel dik dus je moet best wel even goed ‘kwasten’. Mars bracht de verf aan en ik ging er daarna met een spatel overheen. Ik gebruikte hiervoor de spatel van Pure & original. Deze spatel heeft rond aflopende hoeken om strepen in je verf te voorkomen. Je kan ook eventueel een spatel van de bouwmarkt gebruiken, maar let er dus wel goed op dat de randen rond zijn! We hebben de verf in vlakken aangebracht om banen te voorkomen en ik ben meteen na het aanbrengen van de verf gaan spatelen. Mars bracht vervolgens het volgende vlak aan als mijn gespatelde vlak nog nat was zodat het allemaal mooi in elkaar overliep. Let er dus goed op dat je nat op nat werkt! Ik moest in het begin best wel wennen en dacht even dat het helemaal niet mooi zou worden. Het spatelen was nog best wel een kunstje en ik kreeg ook wat opstaande randjes. Omdat ik niet zo goed wist of dit goed was kreeg ik er een beetje de zenuwen van. Mars is altijd heel relaxed en had er het volle vertrouwen in dat het wel goed zou komen, en anders zouden we het gewoon weer opnieuw doen!
 
MArs in actie!
 • Nadat de verf droog was heb ik de muur geschuurd. Hiervoor gebruik je een heel fijn stuk schuurpapier met korrel 400 of hoger. Doordat ik best wel wat opstaande randjes had moest ik behoorlijk wat schuren. Ik, de gang en de gehele wc waren inmiddels grijs van alle stof, maar wat werd het al mooi! Door later nog met de spatel over de muur te gaan creëer je wat donkere gedeeltes op je muur en met het schuurpapier kan je dit weer wat ‘afmatten’. Op die manier kan je nog wat meer gewenste effecten creëren. Achteraf gezien had ik met het spatelen ervoor moeten zorgen dat ik niet zoveel opstaande randjes had. Scheelt een hoop verf en geschuur, maar hé, al doende leert men! Dat is zeker wel waar met deze verf!
 
Toen de verf er net op zat.            Toen de verf droog was!

Droom toilet creëren

Nadat de basis klaar was gingen we over op het leukste gedeelte, de aankleding! Ik wilde heel graag een waskommetje in ons toilet. Ik vind dat zo gaaf staan en net weer even wat anders! Daarnaast koos Mars nog een hele gave goud geborstelde kraan uit! De waskom is bevestigd op een verweerde eiken plank die we speciaal op maat hebben gemaakt. De plank is gevestigd onder het kommetje en op het inbouwreservoir. Wie mijn story’s volgt heeft vast wel gezien dat ik de plank op 90 cm i.p.v 95 had af laten zagen …. Gelukkig hadden we nog een deel over en was er dus niet zoveel aan de hand (Behalve dat het te korte deel wel het mooiste gedeelte van de plank was haha).

En nu…. Het eindresultaat!

We zijn ontzettend blij met het eindresultaat van ons toilet make-over! Het was even een klus, maar het was het allemaal meer dan waard! Ik krijg echt een Marrakech gevoel als ik op het toilet zit en alles is precies geworden zoals ik in gedachte had!

 

 

 

Ik ben heel benieuwd wat jij van ons toilet vindt en zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat.

Liefs, Kim

 

 

 

 

 

Vorige

De prachtige woningen van Eden District

Volgende

2018, het jaar dat…..

22 Comments

 1. Anne Kohnke

  Super mooi!

 2. Marije

  Waaauw hij is prachtig geworden! Mag je heel trots op zijn. Ik kom er graag een keer op zitten;) liefs marije

 3. Linsey

  Wat apart dat je die muur zo gecreerd hebt met die verf, mooi! En die tegeltjes vind ik echt te leuk!

 4. casa_by_dewi

  Erg mooi gedaan Kim en leuk geschreven! Super inspirerend dit!!

  Liefs Dewi

 5. Brenda

  Dit is zo mooi. Echt super. Ben ook verliefd 😍😍

 6. Jolanda

  Heel mooi geworden! 😍

 7. An

  Super gaaf 1000 en 1 nachten 💕💕.
  Is de verf ook water dicht? Ik wil graag zo iets voor de badkamer namelijk.

  • Kim Huisman

   Dank je wel!! 🤗 Je kan er een sealer overheen doen zodat het wel een beetje waterbestendig is. Maar voor in een douch wordt het niet aangeraden.

 8. Patricia Henskens

  Super gaaf kim … echt WOW 💛💫🕌 daar blijf je toch zitten en genieten 😋😉

  Groetjes Patries x

 9. Esther

  Het is een heel mooi wc-tje geworden! Knap dat jullie de uitdaging aangaan en het resultaat Is super leuk geworden 👍

 10. Ik ben echt helemaal dol op het toilet :D.
  Maar ik ben dan ook dol op alles wat met Marokko te maken heeft net zoals onze Beni Ourain kleden ;).

  Groetjes,
  Eline van Sukhi.nl

  • Kim Huisman

   Ah dank je wel!! Jaaaa laf it allemaal! Jullie hebben ook geweldige kleden!! Echt super tof! Fijne avond 🤗

 11. PIM

  Dankjewel voor dit stuk over de toilet. Ik kan me voorstellen dat een make over prettig is. Beton ciré was een goede keuze geweest: heel modern en populair. Het muurprintje staat ook heel goed.

 12. Pauline

  Mag ik vragen welke tegels jullie hebben gebruikt? Groetjes, Pauline

  • Kim Huisman

   Natuurlijk! We hebben ze gekocht bij de Sanisale in Zaandam, de naam weet ik zo even niet uit mijn hoofd.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén