Een oase aan rust & geur met mijn nieuwe Geurwolkjes

Ik heb sinds kort iets nieuws in huis, namelijk een geurwolkje. Misschien heb je deze aroma diffuser al eens op Instagram voorbij zien komen, zo ben ik namelijk ook met Geurwolkje in contact gekomen. Ik heb van Geurwolkje 2 prachtige diffusers toegestuurd gekregen en ik kan je vertellen, ik vind ze geweldig!

Mijn geurwolkjes

Ik was meteen enthousiast toen ik mijn pakketje van Geurwolkje openmaakte. Ik heb gekozen voor de Sakura diffuser. Een prachtig design en door zijn witte kleur staat hij ook nog eens super mooi in ons interieur. Deze diffuser heeft aan de bovenkant licht houten ‘balkjes’ wat de diffuser een speelse look geeft.

Ook ontving ik de Soft Juice diffuser in de kleur wit met licht houten accenten. Tevens een mooi design en eveneens te gebruiken als nachtlampje! Naast het feit dat de diffuser heerlijke geuren verspreidt en ook een mooie toevoeging is in het interieur, zijn ze ook nog eens super rustgevend. De diffuser creëert een  ‘wolkje’ / rookpluim en subtiele pruttel geluiden. Vergelijkbaar met een zacht kabbelend beekje. Een waar spektakel voor vele zintuigen en zo rustgevend!!

Ik merk dat ik de diffuser dagelijks aanzet. Na een drukke dag erg fijn voor wat ontspanning, maar ook zeker om een fijne geur in huis te creëren. Ik had verwacht dat de geuren misschien wat overheersend konden zijn. Dit blijkt dus helemaal niet het geval. Door de juiste verhouding van de etherische oliën en water is het juist erg verfrissend en totaal niet belastend.

 

Wat is Geurwolkje?

Maar wat is nu eigenlijk een Geurwolkje? Geurwolkje is een Aroma Diffuser en daarmee een geurverspreider en luchtbevochtiger in één. Naast de prachtige collectie aan verschillende diffusers heeft Geurwolkje ook een groot aanbod aan etherische oliën. Deze etherische olie meng je met het water in de diffuser. De diffuser bevochtigd de ruimte en verspreid tegelijkertijd een heerlijke geur.

Wist je dat Geurwolkje ook helpt bij een verstopte neus, droge huis, droge keel of bijvoorbeeld hoofdpijn? Het is dus ook nog eens erg goed voor onze gezondheid.

Ik heb gekozen voor de volgende geuren;

  • 1001 nacht; Deze geur brengt je meer in contact met je fysieke zelf, werkt ontspannend en stimuleert onze verbeelding. Het is een romantische en magische geur en ook meteen mijn favoriet!
  • Fris briesje; Deze geur is een combinatie van zilverspar, eucalyptus en rozemarijn en geeft een heerlijke frisse geur aan jouw gewenste ruimte. Ook zeer goed toe te passen tijdens vermoeidheid, ziekte of stress.
  • Bloempracht; Deze olie is een combinatie van cananga, geranium, lavadin en rozenhout. Deze heerlijke geur zorgt voor ultieme ontspanning en evenwicht.
  • Sinaasappel; Tot slot ontving ik de etherische olie in sinaasappel geur. Deze geur is ook zo fijn en fris! Deze olie heeft ook een kalmerende werking en werkt daarnaast ook heel goed tegen muggen! Daarover later meer.

Naast deze geuren heeft Geurwolkje nog een breed scala aan andere etherische oliën. Zo ben ik ook nog erg benieuwd naar Harmonie, Boswandeling, Yin & Salie. Geuren zijn natuurlijk heel persoonlijk, maar door het grote aanbod is er voor ieder wat wils. Ik bewaar mijn oliën in een glazen kistje wat op onze salontafel staat. Ze heb ik ze altijd binnen handbereik en hebben ze ook nog een mooi plekje in ons interieur.

Gebruik van het Geurwolkje

De geurwolkjes worden geleverd met een maatbekertje. In de diffuser zit een max-streep. Zo weet je precies hoeveel water je in je diffuser kunt schenken. Bij het water voeg je een paar druppels van jouw gewenste etherische olie toe. Ik doe er meestal 5 druppels in. Je kunt zelf bepalen hoe sterk je de geur wilt.

De diffuser is op verschillende standen in te stellen. Zo kun je je geurwolkje voor 1, 2 of 3 uur aanzetten. Ook zit er een lichtbron in de diffuser. De Sakura diffuser heeft één licht stand. De Soft Juice diffuser heeft meerdere standen en is ook te wisselen van kleur, maar je kunt hem ook instellen op 1 vaste kleur. Meestal staat  het lampje bij mij uit. In de slaapkamer staat hij soms wel aan. Door het fijne en minimale licht is dit net een prettig lichtpunt voor tijdens het slapen.

Ondanks het feit dat je de diffuser op tijd kunt instellen, zal hij altijd uit gaan als het water op is. Dat vind ik zelf een hele fijne gedachte, zo blijft het gebruik van de diffuser ook veilig.

Geurwolkje in de slaapkamer

Zoals ik hierboven aangaf, werkt  de etherische olie sinaasappel van Geurwolkje ook erg goed tegen muggen. Super fijn want in de zomer ben ik erg geliefd onder de muggen. Met Geurwolkje bestrijd je de muggen op een natuurlijke manier.. Muggen houden namelijk niet van de geur van sinaasappelen. De olie zorgt er dus voor dat de muggen worden weggejaagd. Daarnaast is de olie ook totaal niet schadelijk voor mens een dier omdat ze van 100% natuurlijke ingrediënten worden gemaakt.

Wil jij nou ook geen muggen meer in de slaapkamer? Probeer dan onderstaande stappen eens uit;

  • Zet een uurtje voor het slapen gaan je diffuser aan.
  • Doe er ongeveer 5 druppels sinaasappel etherische olie in.
  • Lemongras, lavendel & citroen zijn trouwens ook geuren die tegen muggen helpen!
  • Laat je slaapkamerdeur op een kiertje zodat de muggen weg kunnen vliegen!

 

Zoals je hebt kunnen lezen ben ik fan geworden van Geurwolkje en gebruik ik de diffuser met veel plezier! Heb jij al een geurwolkje in huis? En wat zijn jouw favoriete geuren? Ik kan je dus zeker de 1001nacht olie aanraden, echt een heerlijke mysterieuze geur!

Liefs, Kim

DEZE BLOG IS IN SAMENWERKING MET GEURWOLKJE TOT STAND GEKOMEN.

Vorige

Sfeer in de keuken met Marrakech walls van Pure&Original

Volgende

Van wit naar kleur in de woonkamer met Fresco kalkverf van Pure & Original

  1. Leuk geschreven kim!

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén