Zoals jullie weten zijn wij vrij recent verhuisd. Wij wonen nu ongeveer een half jaar in ons nieuwe huis en  iedere dag zijn we nog blij met onze keuze voor deze woning. Maar als ik heeeel eerlijk ben… dan kan ik toch wel stiekem toegeven dat ik zeker wekelijks naar andere woningen kijk. Puur ter inspiratie en in de hoop ooit mijn ultieme droomwoning tegen te komen. Dromen mag altijd toch?
Momenteel worden er zoveel mooie woning gebouwd en ontstaan er prachtige nieuwe projecten. Zo stuitte ik ook op het project; Eden District van projectontwikkelaar Blauwhoed. Lees je met me mee?

Eden District

Zoals eerder aangegeven is Blauwhoed een nieuw project gestart; de ontwikkeling van Eden District. Op de Lloydpier in Rotterdam worden 89 appartementen en stadswoningen gerealiseerd. Deze woningen worden duurzaam ontwikkeld wat natuurlijk een prachtig initiatief  is. Doorgaans begint een bouw met het opbouwen van de fundering, maar bij Eden District beginnen zij met het plaatsen van twee monumentale platanen die afkomstig zijn van de Coolsingel. Deze twee platanen worden geplaatst op de plek van de toekomstige binnentuin. Dit initiatief zet voor mij meteen de toon voor de verdere ontwikkeling. Een prachtig initiatief dus!

Het ontwerp van de woningen is gemaakt door twee Architectenbureaus, Arons en Gelauff & Architectuur Maken. Arons en Gelauff heeft de woningen aan de Schiehaven ontworpen. De woningen aan de Maaszijde zijn ontworpen door Architectuur Marken. De samenwerking van deze twee architectuurbureaus zorgt voor een ruime variatie aan appartementen en woningen. Echter vormen de uiteenlopende gebouwen wel  één geheel doordat ze gebruik hebben gemaakt van dezelfde baksteen en gerecycled bouwmateriaal. Het woningaanbod is heel divers. Zo zijn er tweelaags- en doorzonwoningen, vrijgezellenloften en gezinsappartementen. Wil je jouw nieuwe woning nog meer naar eigen wens? Dan is dat zelfs ook mogelijk bij Arons en Gelauff & Architectuur Maken. Samen met jou maken zij jouw poortwoning of Dakvilla helemaal ‘custom made’.

Uitzicht op de Maas & een prachtige binnentuin

Deze woningen hebben een prachtig uitzicht op de Maas en liggen haaks op de waterkant. De woningen zijn voorzien van een zogeheten ‘Maasraam’, oftewel een glazen erker. Vanuit deze erker heb je een prachtig uitzicht op de Maas en geniet je dagelijks volop van het uitzicht en het prachtige lichtinval wat je krijgt van zo’n glazen erker. Op die manier worden de woningen echt optimaal betrokken bij de omgeving.

Zoals eerder vernoemd komt er een binnentuin waar twee oude platanen centraal staan. Deze zijn overigens mooi zichtbaar vanaf de kade dankzij de drie poorten in het gebouw.  Naast deze oude platanen is deze binnentuin een groene oase en is de beplanting het gehele jaar kleurrijk en is hij daardoor uitnodigend voor vlinders, beien, maar bovenal voor de bewoners . De binnentuin is uitnodigend voor zowel kinderen als volwassenen die daar elkaar kunnen ontmoeten en waar ruimte is voor activiteiten.

De parkeerplaatsen van de woningen zijn ondergronds geplaatst en fietsen wordt gestimuleerd doordat de fietsenstalling dichtbij de entree staat. Zoals je eerder kon lezen is het Eden District een duurzaam project. Zo hebben zij ook op het dak van de appartementen een powernest geplaatst wat zorgt voor opwekking van energie door zon en wind. Ik vind dat Blauwhoed met ieder aspect van de bouw optimaal heeft nagedacht om de natuur zoveel mogelijk te betrekken bij dit project.  Ik vind het daarom onwijs knap hoe dit duurzame project tot stand is gekomen en ben onwijs positief en verrast.

Ben jij nou ook net als ik enthousiast geworden over dit duurzame project? Op de website van Eden Dictrict kan je meer informatie hierover vinden. Zeker de moeite waard om even te gaan kijken.

Liefs, Kim