Verliefd op Marrakech

Marrakech, de stad van de kronkelige straatjes, de mierzoete muntthee, de Souks, het heerlijke eten, de prachtige kleuren, vriendelijke mensen en heerlijke geuren. Vorig jaar Februari was ik samen met een vriendin voor een aantal dagen naar Marrakech, ik was opslag verliefd. Na 3,5 uur vliegen stap je uit in een totaal andere wereld. Wat is het een geweldige stad zeg, we hebben echt onze ogen uitgekeken! Tijdens ons tripje kreeg ik super veel leuke berichten en nog steeds krijg ik regelmatig vragen over onze trip naar Marrakech. Zo leuk vind ik dat! In deze blog vertel ik jullie over onze trip en ervaringen.

Winkelen in de Souks

Voorafgaand aan onze trip heb ik heel Pinterest afgestruind voor  Marrakech inspiratie. Must do’s, instagram waardige plekjes, gezellige restaurantjes en items die ik wilde kopen. Je snapt natuurlijk wel dat ik met een wensenlijstje heen ging, want naast de prachtige uitstraling van de stad zijn de spullen die je daar kunt kopen ook echt fan-tas-tisch!

Onze riad zat gevestigd in het oude gedeelte van de binnenstad. Het oude gedeelte siert zich met smalle en overdekte steegjes, de meest kleine winkeltjes en onwijs veel kraampjes waar allerlei goederen worden verkocht. Voor je het weet verdwaal je tussen de kleine kronkelige steegjes, een kaart van de Souks is dus echt wel essentieel! In het oude gedeelte van de stad worden ook allemaal oude ambachten uitgevoerd. Dit was heel fascinerend om te zien. Zo hebben wij hele mooie sleutelhangers gekocht waar onze namen met de hand in werden gegraveerd. Ook zie je op iedere hoek van de straat wel karren met groenten, vis en kruiden die vaak nog door ezels worden getrokken.

Marrakech traveltips

Naast het feit dat je in Marrakech de meest geweldige spullen voor in huis kunt kopen, hebben wij ook nog wel iets anders gedaan dan alleen maar door de Souks te slenteren (Dit was wel heel verleidelijk hoor met allll die mooie spullen hihi).
We hebben onder andere kameel gereden en een prachtige ballonvaart gemaakt. Beide waren geweldig! Vooral de ballonvaart is een aanrader voor als je in Marrakech bent! Wij hadden de eerste vlucht van de dag en zagen dus ook de zon opkomen, dit was echt heeeel bizar en mooi om te zien!

must visit restaurantjes

Er zijn een aantal restaurantjes die het bezoeken zeker waard zijn! Allereerst; Nomad. Nomad ligt middenin de Medina en zowel op het dakterras als het terras voor het cafe kijk je uit op Place des Epices, een plein middenin de Medina. Een ware bezienswaardigheid waar je lekker kunt bijkomen.Op het plein worden allemaal hebbedingetjes verkocht en druk onderhandeld, onder het genot van een hapje en drankje kan je hiervan genieten.

Aan datzelfde plein zit Cafe des Epices. Evenals een fijne tent om even bij te komen en een hapje en drankje te nuttigen. Wij hebben hier dus ook geregeld gezeten, voor een drankje, om wat te eten en natuurlijk om gebruik te maken van de gratis Wi-fi!

Tot slot is Le Jardin ook echt een aanrader! In het restaurant zit een soort van binnentuin waar je tussen de groene oase kunt genieten van je hapje en drankje. Het leuke is dat er ook schildpadden rondlopen! Eerst dacht ik dat ze ontsnapt waren, maar toen ik er meerder gespot had begreep ik dat dat gewoon hun ‘huisdieren’zijn, zo leuk! De Styling was geweldig, veel groen en planten, echt een plaatje! Voor alle drie de restaurants is het wel aan te raden om van te voren even een tafeltje te reserveren!

Kortom; Ik ben verliefd op Marrakech!! Ennnn het leuke is…. Ik ga eind deze maand weer heen! Last minute geboekt met mijn neef en ik heb er toch zin in!!!!
Uiteraard gaat we weer een grote wish-list mee en kijk ik er ontzettend naar uit om deze stad samen met mijn neef te bewonderen, want eerlijk; in Marrakech raak je nooit uitgekeken.Uiteraard neem ik jullie via instagram mee naar deze mooie stad.

Liefs, kim

Vorige

2018, het jaar dat…..

Volgende

Sfeer in de keuken met Marrakech walls van Pure&Original

  1. Ingrid de weerd

    Tip voor de volgende x; kookcursus van Nederlandse dame; #soukcuisine ( eerst laat ze je alle geheimen van de souk weten, ga je zelf alles inkopen en tot slot ga je in een fantastische binnentuin alles koken en eten.

    • Kim Huisman

      Ooow dat klinkt heel leuk!! Ik ga dus eind maart weer heen dus wie weet gaan we dat wel doen!! Thnx voor je tip!! 🤗

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén