Wij hebben nieuws!

De afgelopen tijd zijn wij druk bezig geweest met iets heel erg leuks! Misschien krijg je al een beetje een idee want ik heb uiteraard wel al het één en ander stiekem verklapt via Instagram… Maaaar….

Het grote nieuws

WIJ HEBBEN EEN HUIS GEKOCHT!! Oh wat zijn we blij en wat was het spannend de afgelopen tijd. Ik heb het bewust nog even stil gehouden (voor zover dit lukte) want de financiering moeten we nog rond krijgen.  We hebben het voorlopige koopcontract getekend en eind deze maand is het, als alles goed gaat, dan echt officieel rond. Maar omdat ik natuurlijk mega enthousiast ben en dit al een aantal weken voor me hou, kon ik het niet laten om het alvast met jullie te delen.  Maaar als alles dus goed gaat krijgen wij in juni gewoon de sleutel van ons eigen huisje! Ik kan echt niet meer wachten!!

Verhuisproject

Een project kunnen we het wel noemen, want eerlijk is eerlijk; de woning is niet geheel in onze smaak. De basis van het huis is daarentegen super! Dus vanuit die basis gaan we het opbouwen en naar onze smaak maken. Een project waar ik, wat je ongetwijfeld wel snapt, onwijs veel zin in heb! We beginnen op de beneden verdieping. Hier willen we als eerste de keuken uit gaan slopen en vervangen voor een nieuw exemplaar. Daarnaast wordt er een andere vloer gelegd en verplaatsen we een stukje muur tussen de keuken en gang zodat we meer ruimte in de keuken krijgen. Oh en het toilet willen we ook gaan aanpakken waar we overigens ook de deur van gaan verplaatsen. Je leest het al, echt wel een project, maar gelukkig heb ik een super handige vader en broertje en staan wij zelf ook te popelen om aan de slag te gaan.

Een voorproefje van ons toekomstige huis! Uiteraard laat ik jullie snel de rest zien!

Verder willen we op de bovenverdieping een nieuwe vloer en moeten we van iedere muur behang verwijderen en daarna de muren witten. De badkamer nemen we even voor lief. Dat is een projectje voor later. De eerste tijd zullen wij dus ook op onze ruime zolder vertoeven totdat het huis een beetje bewoonbaar is.

Inspiratie & ideeën

Mijn hoofd loopt echt over met ideeën. Ondertussen heb ik een nieuw Pinterest bord aangemaakt en lopen we geregeld door woonwinkels voor de nodige inspiratie. In mijn hoofd heb ik het huis al helemaal ingericht. Afgelopen 2,5 jaar heb ik volledig mijn eigen ding kunnen doen met mijn huisje. Ik huurde het immers alleen en het was dus ook echt mijn eigen plekje. Nu zal ik toch hier en daar moeten incasseren en vriendlief moeten overtuigen van mijn leuke ideeën (Al zeg ik het zelf haha) Gelukkig liggen onze smaken vrij dicht bij elkaar en hebben we al overeenstemming betreft de keuken en vloer, perfect dus! Alleen die vlinderstoel blijft een struikelblok….  Gaat hij mee of niet?? Ik vind hem geweldig en heb hem mezelf cadeau gedaan, Mars vindt hem daarentegen verschrikkelijk. Vooral omdat hij er niet lekker in kan zitten en de hele stoel omvalt als je opstaat. Om het nog maar niet te hebben over de poten die soms los zitten… Als je er dan op  gaat zitten lig je dus meteen gevloerd op de grond… Hij heeft ook wel een punt, maar de looks gaan boven de functionaliteit toch??

Verhuisstress

Zo’n verhuizing levert wel de nodige stress op zeg. Jeetje wat moet er veel geregeld worden. Gesprekje hier en daar, keuken uitzoeken, vloeren uitzoeken, formulieren aanleveren voor de hypotheek, verzekering regelen, huidige woning opzeggen, ik vind het nogal wat! En heel eerlijk, ik ga er niet heel goed op hoor! Het houdt me onwijs bezig en af en toe ben ik een behoorlijke stress kip. Gelukkig is Mars heel relaxed en bellen mijn ouders bijna iedere avond om te checken of ik het allemaal nog onder controle heb, echt super lief! Dus.. het komt vast allemaal goed, maar als die financiering rond is valt er toch wel een last van mijn schouders hoor. Ook al voorzien we geen problemen, het blijft een spannend proces.

Mars druk aan het tekenen voor ons eerste koop huis! Spannendddd! 

#Bykimhuismanverhuist

Uiteraard neem ik jullie mee in dit leuke proces en blijf ik jullie op de hoogte houden van alle verhuisplannen, ideeën, ongetwijfeld ook struggles en bovenal het verhuisplezier. Want een huis kopen is, naast de bijkomende stress, echt wel heeel erg leuk om te doen hoor! Daarmee wil ik dus ook meteen een nieuwe hashtag in het leven roepen. Want ja, die kan je tegenwoordig volgen en natuuuurlijk willen jullie op de hoogte blijven toch? 😉 ByKimhuismanverhuist, wel zo toepasselijk!

Oh jongens ik kan niet wachten, duimen jullie met ons mee dat alles doorgaat?? I’ll keep you updated!

Liefs,
Kim

 

Volgende

Heerlijk wegdromen onder het dekbedovertrek van Beter Bed

10 Comments

 1. Chantal

  Hee lieve schoonzus,
  Wat een leuk geschreven verhaal! We wensen jullie alle geluk, liefde en de nodige ikea uren samen toe en komen graaagg klussen als het zover is.
  Niet zo stressen hoor, het komt allemaal goed!! Als je mars even niet kan uitstaan kom je gewoon een emmertje thee drinken hier in huis :p
  Liefss tal en dan <333

 2. Gefeliciteerd Kim! Met je huis en met je blog!
  Liefs, Mirjam

 3. Corrie

  Geweldig nieuws voor jullie😍 Leuk geschreven en ga je volgen benieuwd😘

 4. Esther

  Hey Kim, wat leuk om je nieuwe blog te lezen! Ik ga je natuurlijk volgen! 😃. Het gaat allemaal goed komen wedden!. Dikke kus mam

 5. Liz

  Wat een ontzettend leuk stukje! En gaat helemaal goed komen met jullie huisje, lekker genieten van dit proces! 🙂 (en ook ik sta paraat om te klussen)

 6. Patricia Henskens

  Gefeliciteerd Kim@Mars 🍾🥂
  De duimen zijn gedraaid voor jullie !
  Onwijs veel succes …

  Groetjes Patricia

 7. Nancy

  Lieve Kim,

  Het gaat vast goed komen en jullie kunnen op onze hulp rekenen waar mogelijk (zijn zelf natuurlijk nog niet klaar).
  Veel geluk samen in jullie huissss.

  Liefs Nancy en Frans

 8. Vanessa

  Gefeliciteerd wat een leuke blog!!

 9. Ajkrjh

  Ooh wat een super nieuws. Er komt idd wat stress bij kijken vooral de finaciele kant. Het suurt even voordat je alle zekerheid hebt. Maar t zal vast goedkomen en dan kan je aan de slag. Heerlijk vooruitzicht.

 10. Mirjam

  Super gefeliciteerd en succes met alles slopen, maken en verbouwen👊🏻Ik wens jullie alle geluk toe😘

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén